3.4.08

Norge er værre enn Kina!!

Norge er værre enn kina når det gjelder menneskerettigheter!

Og dette finnes det faktisk dokumentasjon på! Norge har flere dommer i Strasbourg enn det Kina har, og tror man virkelig at kineserne, den neste verdens stormakt som sitter med bukta i begge ender, i det hele tatt bryr seg om noen halvfeite, norske politikere ikke stiller opp på åpningsseremonien. Nei, vet du hva!

Det skrives også om at forfølgelsen av menneskerettighetsforkjempere ikke bare øker til tross for OL, men på grunn av OL. Akkurat det synes jeg ikke er så veldig rart. Hvem vil vel ha alle disse rottene som svinger med flagg og forteller dem hvor jævlige dem er springende gatelangs når man er igang med å forberede et OL. Det hadde heller aldri vært et eneste medlem av greenpeace som hadde blitt kastet på sjøen med tvang om bare disse sel-elskerne kunne holdt seg i land, forholdt seg til gjeldende lover, og heller gjort noe fornuftig, som å plante gullerøtter, eller noe slikt.

Noe man muligens kunne tatt litt alvorligere er at mr.Bushi fra uniten har blitt rådet til å holde seg unna åpningsseremonien, men med den økonomiske krisen de er i 'over there' akkurat nå har ikke storegutt råd til å holde seg unna. Nei, la nå kina avholde disse lekene sine, så kan det norske folk gå tilbake til å klage over hvor dyre papirposer er, at trikkebilletten økte med 10 prosent og at det er ulevelige forhold i norge medmindre man minst har hytte på fjellet, to biler, båt i marinaen og to ferieturer til thailand i året.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å boikotte er en måte å vise avstand på. Å si at Norge er verre enn Kina basert på at vi har flere dommer i Strasbourg (som du forøvrig ikke dokumenterer) betyr ikke at Norge på noen måte er verre, da Kinas
overtredelser er langt mer alvorlig enn Norges, i hvertfall i moderne tid. Du fremstår som barnslig og lite reflektert. Ingenting av det du skriver er særlig relevant (hvertfall ikke saklig). Du driter deg ut. Slutt med det.

Anonym sa...

Helt enkelt - hoppas du aldrig blir politiker..

Anonym sa...

Flott artikkel!

Jeg har bodd i Kina i over tre aar, har kinesisk kone og familie her, og absolutt ingen planer om aa flytte til Norge. Jeg er foroevrig hjertens enig med deg og synes det er flott at noen toer aa gaa imot den brekende norske saueflokken som er livredd for aa avvike fra politisk korrekte trender. De fleste som uttaler seg om Kina, deriblant personen som kommenterer foerst her, har antakeligvis aldri satt sin fot i verken Kina eller Tibet. Det er slike personer som ikke har snoering paa hva de prater om som dermed driter seg ut i denne debatten.

Aa bagatellisere norske krenkelser av menneskeverdet er ogsaa helt usaklig. Bare i loepet av de siste to aarene har vi hatt flere alvorlige saker. Bla annet har vi har politiet drept paa bakgrunn av hudfarge, blitt "etterforsket" av sine egne, og saa gaatt fullstendig fri. Vi hadde nettopp ambulansepersonell som nektet aa ta en "nedpisset svarting" med i bilen, noe som foerte til hjerneslag.

Andre ting som boer nevnes i debatten om menneskerettigheter og menneskeverd er hvordan menneskene i respektive land forholder seg til dette. Et soekt eksempel er at mens man i norge stuer eldre familiemedlemmer bort paa statlige institusjoner og klager paa staten om ikke ting er bra nok, tar kinesiske familier ansvar og tar vare paa sin familie.

Ellers er politikernes holdninger til Kina stort sett styrt av hva som er politisk korrekte og "trendy" meninger i samfunnet. Nordmenn elsker aa "vise sitt sosiale engasjement" ved symbolske ytringer mot ting som ligger utenfor det de kan gjoere noe med. Paa denne maaten kan man fremstaa som moralsk hoeyverdige, men fremdeles slippe aa ta noe personlig ansvar.

Til slutt en liten sak om Tibet. Alle dere som uttaler dere uten noe kunnskap, uten aa ha vaert der, uten aa se saker fra flere sider osv osv: Om dere visste deres eget beste burde dere ikke uttale dere. For det foerste har Tibet aldri vaert noen egen stat. Nasjonalstater er et moderne fenomen, og Tibet har aldri, paa noe tidspunkt, vaert anerkjent som suveren stat av noe land i verden. "Eksilregjeringen" er et selvutnevnt religioest munkestyre som heller aldri har vaert anerkjent av noe land i verden, heller ikke Norge. Tibet var, foer det ble en del av Folkerepublikken Kina, et teokratisk hirarkisk samfunn hvor en elite av munker levde av det harde arbeidet den tibetanske befolkningen utfoerte. Enda lever det gamle tibetanere i Tibet som var foedt som slaver. Det var med andre ord det vi gjerne i vesten kaller et "prestestyre", med sammenfallende religioes og politisk autoritet. Dette er et styresett som vesten har for vane aa avsky, men gjoer tydeligvis et unntak for tibetanske buddhister.

Ellers snakker folk i vesten om masseinnvandring av Han-kinesere til Tibet og utsletting av den tibetanske kulturen. Dette faller paa sin egen dumme urimelighet. Det er fremdeles godt over 90% etniske tibetanere i Tibet, tibetansk undervises i paa skolene og den religioese aktiviteten har aldri vaert stoerre. Dette er helt logisk. For det foerste: Hvorfor vill en masse kinesere oenske aa flytte til en av Kinas fattigste provinser? (som foroevrig har opplevd sterk vekst de siste aarene). Det krever svaert mye for en kineser aa flytte til en annen provins, og de som gaar gjennom denne prosessen flytter til stoerre byer som Shanghai, Beijing, Hangzhou, Guangzhou osv. Naar det gjelder den tibetanske kulturen saa er selfoelgelig tibet og kinesiske myndigheter begge tjent med aa bevare denne. Det er jo det som appelerer til turistnaeringen, som er en av hovedgrunnene til velstandsoekningen i Tibet. Ingen Kinesiske turister vil komme til Lhasa for aa oppleve det samme de har muligheten til i Beijing. Dette har jeg selv opplevd da jeg for fire aar siden dro rundt i Tibet sammen med noen venner. Om det er noe som truer Tibetansk kultur er det ikke kineserne, men den vestlige kulturimperialismen. Dette skjoenner man naar man ser munker i Nike-sko som kommer springende mot oss i Potala-palasset for aa sammenlikne mobiltelefoner. Deres meninger var klare: "Nokia good, Motorola bad".

Det kunne nevnes ting i fleng i denne debatten, men jeg har bedre ting aa ta meg til. Igjen, takk til du som har denne bloggen for den mest fornuftige artikkelen jeg har lest paa lenge i forhold til Kina!

Anonym sa...

Det er viktig aa ikke bagatellisere norske brudd paa menneskerettighetene, men paa den andre siden, er det viktig aa ikke bagatellisere kinesiske brudd!

Jeg har selv reist mye rundt i Kina og er imponert over kulturen (ikke bare i Tibet). Det gjor ikke meg til en advokat for kinesisk politikk. Ja, de tar vare paa de eldre pga sin respekt for de eldre og nordmenn f0lger som oftest en saueflokk i slike saker. Det gj0r ikke Kina til en helgen i verdenssamfunnet. www.hrw.org er en side du kan sette deg ned bruke litt tid paa. De har oppdaterte saker paa menneskerettighetsbrudd saa slipper vi aa refere til en sak i aaret som har blitt gjort her.

Alle monner drar og om Norge tar avstand og du argumenterer om at ingen bryr seg hva lille Norge gj0r, er det kanskje greit. Men det skal ikke bety at Norge som en selvstendig stat skal faa lov til aa ytre sine meninger innenfor den internasjonale politiske arena.

Flott med egne meninger. Men les litt mer f0r du gaar ut aa slakter lille-Norge.